SAD_ESS Projecte- Una metodologia pròpia per a l’Economia Social i Solidària (2020-2024)

És una iniciativa per a afavorir un envelliment i unes cures domiciliàries d’alta qualitat en els domicilis de Catalunya. Neix del compromís que la cooperativa Clara manté amb l’atenció a les persones, els seus territoris i amb el desenvolupament de serveis innovadors.

L’objectiu del projecte radica a construir un marc conceptual propi amb instruments i processos d’atenció útils per a desenvolupar una metodologia d’atenció pròpia des dels valors de la ESS, que atengui els processos d’envelliment amb la màxima qualitat, des d’una perspectiva integral i centrada en les necessitats i desitjos de les persones majors (AICP).

Aquesta, és una estratègia per a la reflexió i de desenvolupament d’una metodologia de treball que s’adapti a les possibilitats i idiosincràsies dels serveis participants, de les persones i del territori en el seu conjunt. Es prioritza el disseny d’eines i tecnologies útils per a les treballadores que presten l’atenció directa, sense deixar de banda i incloent l’acompanyament de les famílies i de les cuidadores familiars.

El desenvolupament d’aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Federació de Cooperatives de treball de Catalunya.

Implementació del SAD_ESS Projecte:

  • Projecte “Autonomia amb valor afegit post COVID-19”- Cooperativa Cuidem Lluçanès, Associació Prodisminuïts psíquics del Berguedà i Cooperativa +65 (2023)
  • Cooperativa els Abelles de Reus (2023)
  • Projecte “Enfortim Més que Cures” (2022-2024). Associació Més que Cures (Poblesec)
  • Projecte “Consolidem Cura Digna, Xarxa de professionals dels curis i la salut”. (2023-2024)