Aprenem a envellir i aprenem a cuidar

Treballem perquè els joves puguin identificar-se amb el seu propi envelliment.
Alhora, impulsem processos reflexius i de sensibilització sobre la cultura de les cures en una societat en vies d'envelliment.

L’educació és un fèrtil camp d’acció per a promoure la de-construcció dels estereotips i prejudicis envers la gent gran, però alhora, per a aprendre a envellir. Considerem que les escoles i els espais educatius tenen un important paper en la lluita contra la discriminació per edat i en la construcció de nous significats. Creiem urgent per a una societat com la nostra, impulsar estratègies que ens permetin superar la por a l’envelliment.
Des de Clara elaborem propostes socio-educatives i espais de reflexió on els i les joves puguin imaginar, treballar la pròpia vellesa i el fenomen de l’envelliment.
Com que sempre es possible aprendre acompanyem a grups d’adults en edat de jubilació i gent gran en la planificació del propi envelliment; dissenyem tallers i xerrades de sensibilització per a obrir espais de reflexió, planificació del propi itinerari, construcció d’alternatives col·lectives i apoderament en la presa de decisions.